Chleb drożdżowy na maślance
"Przepyszny chlebek na maślance, który jest świeży przez kilka dni. Chrupiąca skórka, wilgotny środek. Chlebek jest idealny na kanapki, domowe tosty. "
"Przepyszny chlebek na maślance, który jest świeży przez kilka dni. Chrupiąca skórka, wilgotny środek. Chlebek jest idealny na kanapki, domowe tosty. "
"Najlepsze jabłka w cieście jakie jadłam. Zdecydowanie to smak dzieciństwa, robiliśmy je z mamą o każdej porze roku, naprawdę bardzo często. Ja delikatnie zmodyfikowałam przepis, żeby był jeszcze lepszy....
"Faworki idealnie kruche. Robione na samych żółtkach, są przepyszne w smaku. Z mamą zawsze robiłyśmy je w karnawale. Z 1/2 kilograma mąki wychodzą dwa duże talerze."
"Pyszna, wilgotna babka w ciekawej formie. Podzielone ciasto na pół, wymieszane z kakao i nalewane naprzemiennie do formy sprawia, że otrzymamy bardzo efektowne ciacho."
"Przepis na wspaniały, aromatyczny, lekko pikantny barszcz czerwony na zakwasie buraczanym. Ja przygotowuję go na bulionie warzywnym, ale jeśli chcesz możesz użyć bulionu z kurczaka. Pamiętaj, żeby po dodaniu zakwasu nie gotować...
"Wspaniała propozycja na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Taki pieczony kurczak to nie tylko bardzo smaczne danie, ale równie efektowne. Szczególnie kiedy podane w pięknym naczyniu. Ja podałam go...
„Zimowy przysmak, który pierwszy raz jadłam kilak dobrych lat temu w Budapeszcie na Jarmarku Bożonarodzeniowym. Pieczony był wtedy na żywym ogniu przy mnie. Ajć co to był za smak! Póżniej...
„Od lat przygotowujemy te śledzie na Święta. Szczerze nie pamiętam Bożego Narodzenia bez Śledzi po sułtańsku. Są naprawdę smaczne. Lekko słodkie, lekko kwaśne. Idealne na ten zimowy czas. Koniecznie...
„ Te pierogi to coś więcej niż tylko mięso zawinięte w ciasto. Są naprawdę przepyszne, wszyscy są zawsze nimi zachwyceni. Lekko słodkie soczyste mięso, idealne ciasto i ziołowy sos....
„ Wspaniałe aromatyczne pierniczki. Są puszyste i mięciutkie. Można je nadziać ulubionymi powidłami lub marmoladą i polać polewą z cukru pudru lub czekolady. Nie zawahałabym się nawet użyć białej czekolady. Gwarantuje...