Jagodzianki idealne
„Jeśli macie jakieś wyobrażenia o idealnych jagodziankach, to te przekroczą Wasze najśmielsze oczekiwania. Ilość jagód jest wręcz nielegalna, a leżakujące drożdżowe ciasto nabiera wspaniałego smaku.”
„Jeśli macie jakieś wyobrażenia o idealnych jagodziankach, to te przekroczą Wasze najśmielsze oczekiwania. Ilość jagód jest wręcz nielegalna, a leżakujące drożdżowe ciasto nabiera wspaniałego smaku.”
"Czasami zbyt wiele przypraw zabija smak wspaniałych warzyw i mięsa. Dlatego spróbujcie przygotować tę naprawdę prostą pastę. Cały smak tkwi w warzywach i soczystym filecie. Podejrzewam, że będziecie zaskoczeni,...
"Kto nie kocha burgerów? To przecież raj dla podniebienia. Dlatego ja proponuję Wam domowe buły, które są podstawą dobrego burgera. Możecie upiec więcej i zamrozić, ja tak robię i...
Jeśli znacie dobre ciasto cytrynowe to uwierzcie mi, że to jest jakiś obłęd. Podwójnie cytrynowe bo najpierw warstwa pieczonego cytrynowego kremu, a później jeszcze bardziej cytrynowy lemon curd. Czy...
„Brownie to naprawdę proste ciasto. Chyba łatwiej być nie może, jeśli musimy upiec zakalec. Bo takie właśnie jest brownie, wilgotne, ciężkie a jednocześnie delikatne. Każdy kęs to rozpływający się...
"Nie jest to prawdziwe spaghetti bolognese na winie, ale moje domowe, ulubione i komfortowe. Proponuję zrobić cały gar od razu na kilka porcji. Sos pasuje do makaronu, ale także...
„Pewnie dla niektórych ten przepis będzie tylko przypominajką, że takie ciasto istnieje. Ja co parę dobrych miesięcy przypinam sobie o pleśniaku i wtedy go piekę. Jest przepyszne bo...
„Takie wafle to przysmak mojego dzieciństwa. Mama nadziewała je na różne sposoby, raz dżemem, raz masą truskawkową a raz czekoladową. To właśnie czekoladowy lubię najbardziej, to chyba smak tego...
"Przepis ten powstał przy współpracy z BAZIÓŁKA. Chyba każdy z nas zna kluseczki z truskawkami, wiem, że większość z Was pewnie robi je ze śmietaną, ale zapewniam, że te...
„Idealna chałka istnieje. Lekka jak piórko, żółta od jaj i pachnąca masłem. Nie wahaj się i nie czekaj aż ostygnie. Krój gorącą i smaruj masłem i owocami.”