• 19
    Lip

    Jagodzianki idealne

    „Jeśli macie jakieś wyobrażenia o idealnych jagodziankach, to te przekroczą Wasze najśmielsze oczekiwania. Ilość jagód jest wręcz nielegalna, a leżakujące drożdżowe ciasto nabiera wspaniałego smaku.”

    Czytaj więcej
  • 16
    Lip

    Pasta primavera z kurczakiem

    "Czasami zbyt wiele przypraw zabija smak wspaniałych warzyw i mięsa. Dlatego spróbujcie przygotować tę naprawdę prostą pastę. Cały smak tkwi w warzywach i soczystym filecie. Podejrzewam, że będziecie zaskoczeni,...

    Czytaj więcej
  • 11
    Lip

    Domowe buły do burgerów

    "Kto nie kocha burgerów? To przecież raj dla podniebienia. Dlatego ja proponuję Wam domowe buły, które są podstawą dobrego burgera. Możecie upiec więcej i zamrozić, ja tak robię i...

    Czytaj więcej
  • 30
    Cze

    Podwójnie cytrynowa tarta

    Jeśli znacie dobre ciasto cytrynowe to uwierzcie mi, że to jest jakiś obłęd. Podwójnie cytrynowe bo najpierw warstwa pieczonego cytrynowego kremu, a później jeszcze bardziej cytrynowy lemon curd. Czy...

    Czytaj więcej
  • 26
    Cze

    Brownie idealne

    „Brownie to naprawdę proste ciasto. Chyba łatwiej być nie może, jeśli musimy upiec zakalec. Bo takie właśnie jest brownie, wilgotne, ciężkie a jednocześnie delikatne. Każdy kęs to rozpływający się...

    Czytaj więcej
  • 15
    Cze

    Spaghetti bolognese

    "Nie jest to prawdziwe spaghetti bolognese na winie, ale moje domowe, ulubione i komfortowe. Proponuję zrobić cały gar od razu na kilka porcji. Sos pasuje do makaronu, ale także...

    Czytaj więcej
  • 10
    Cze

    Pleśniak

    „Pewnie dla niektórych ten przepis będzie tylko przypominajką, że takie ciasto istnieje. Ja co parę dobrych miesięcy przypinam sobie o pleśniaku i wtedy go piekę. Jest przepyszne bo...

    Czytaj więcej
  • 08
    Cze

    Pischinger

    „Takie wafle to przysmak mojego dzieciństwa. Mama nadziewała je na różne sposoby, raz dżemem, raz masą truskawkową a raz czekoladową. To właśnie czekoladowy lubię najbardziej, to chyba smak tego...

    Czytaj więcej
  • 03
    Cze

    Kładzione kluseczki z truskawkami i ziołami

    "Przepis ten powstał przy współpracy z BAZIÓŁKA. Chyba każdy z nas zna kluseczki z truskawkami, wiem, że większość z Was pewnie robi je ze śmietaną, ale zapewniam, że te...

    Czytaj więcej
  • 01
    Cze

    Idealna chałka

    „Idealna chałka istnieje. Lekka jak piórko, żółta od jaj i pachnąca masłem. Nie wahaj się i nie czekaj aż ostygnie. Krój gorącą i smaruj masłem i owocami.”

    Czytaj więcej