Pasta z makreli mojej mamy
„Moja mam przygotowywała tą pastę od kiedy pamiętam. Uwielbiam ją, nigdy nie zostawała w misce nawet odrobinka, bo razem z braćmi wyjadaliśmy dosłownie wszystko.”
„Moja mam przygotowywała tą pastę od kiedy pamiętam. Uwielbiam ją, nigdy nie zostawała w misce nawet odrobinka, bo razem z braćmi wyjadaliśmy dosłownie wszystko.”
„To było moje pierwsze danie zrobione z awokado. Do dziś je powtarzam, bo jest niezwykle proste i niezwykle smaczne.”
„Jeden z ulubionych koktajli mojego męża, lekko słodki, lekko gorzki, bardzo orzeźwiający. Idealny na poranek.”
"Jagodzianki uwielbiam, szczególnie takie, gdzie jest mnóstwo wypełnienia. Z powodzeniem możecie zastąpić jagody prażonymi jabłkami, serem lub innymi owocami.”
„Kluski z ugotowanych ziemniaków są na tyle fajne, że pasują jako danie słodkie i słone, no i można je przygotować z ziemniaków, które zostaną z obiadu.”
„Przepis na te gofry dostałam od mojej teściowej. Smakują jak te z nad morza. Podawajcie z bitą śmietaną i owocami. Mniam!”
„Niezwykle delikatne i niezwykle smaczne. Czasami warto je zrobić na specjalne okazje.”
„Kiedyś krewetki jedliśmy tylko w restauracji, albo w domu z masłem i czosnkiem. Pewnego dnia znalazłam w szafce słoik suszonych pomidorów i tak się zaczęło... każdy pokochał te krewetki.”
„Kocham drożdżowe ciasto z dodatkiem żółtek...a te drożdżówki przypominają mi szkolne lata, pyszne jabłka, mnóstwo kruszonki i idealne ciasto drożdżowe. Koniecznie spróbujcie.”
Kto nie kocha pankejków? Ten przepis to prawdziwa amerykańska recepta na pulchne, lekko słone placuszki. Koniecznie spróbuj, są bardzo proste.”