Bajgle tureckie
„Przepis ten jest już w moim domu dobrych kilka lat. Gdy upiekłam je po raz pierwszy wszyscy przepadliśmy. Chrupiące, obficie posypane sezamem i maślane. Efekt murowany.”
„Przepis ten jest już w moim domu dobrych kilka lat. Gdy upiekłam je po raz pierwszy wszyscy przepadliśmy. Chrupiące, obficie posypane sezamem i maślane. Efekt murowany.”
„Sezon na gruszki w pełni, więc prezentuje Wam pyszne ciasto czekoladowe z całą gruszką. Jest spektakularne, ale poza wyglądem smakuje tez genialnie. Do ciasta możecie dodać kawałki czekolady, skórkę...
„Dla miłośników kuchni francuskiej, ale nie tylko. Dla wszystkich wegan i nie tylko. Dla wszystkich, którzy kochają warzywa. Przedstawiam Wam mój ratatouille „podkręcony” bo z karmelizowaną cebulkę, która nadaje...
"Racuchy drożdżowe to niewątpliwie smak dzieciństwa. U nas robione zawsze w wakacje z papierówkami. Ajj co to był za rarytas. Proporcje są bardzo łatwe, do zapamiętania.”
„Co za wspaniały wypiek. Idealnie kruche ciasto, wypełnione śliwkami, które są jakby niespodzianką pod ciastem. Wspaniały deser na każdą porę roku.”
„Pyszne półkruche ciasto z jagodami. Naprawdę nic więcej nie trzeba do kawy, jak idealnie kruche i jednocześnie delikatne ciasto posypane grubą warstwą kruszonki. Do tego gałka lodów i deser...
„Nowa odmiana szakszuki, z delikatną i zdrową cukinią. Najlepsza będzie młoda i mała cukinia oraz słodkie pomidory malinowe. Po za sezonem możecie użyć pomidorów z puszki.”
„Rzeczywiście myślałam, że już ostatnio udało mi się zrobić najlepszy sos na bazie cukinii na domowy szybki obiad. Przyznaję, ten jest lepszy! Pomidory zawsze zrobią robotę, dodaję lekkiego kwasu...
„Idealnie kremowa pasta z sosem na bazie tartej cukinii, cebulki i śmietanki. Jest to moje ostatnie odkrycie. Delikatna cukinia nadaje muślinowej konsystencji. Koniecznie wybierzcie jak najmłodszą cukinię i najmniejszą.”
„Ostatnio bardzo popularny deser. Rzeczywiście jest bardzo prosty i idealny do kawy, na śniadanie, czy podwieczorek. W sumie można zrobić go z każdymi owocami. Ja użyłam jagód i jabłek."