• 01
    Paź

    Bajgle tureckie

    „Przepis ten jest już w moim domu dobrych kilka lat. Gdy upiekłam je po raz pierwszy wszyscy przepadliśmy. Chrupiące, obficie posypane sezamem i maślane. Efekt murowany.”

    Czytaj więcej
  • 11
    Wrz

    Czekoladowe ciasto z gruszką

    „Sezon na gruszki w pełni, więc prezentuje Wam pyszne ciasto czekoladowe z całą gruszką. Jest spektakularne, ale poza wyglądem smakuje tez genialnie. Do ciasta możecie dodać kawałki czekolady, skórkę...

    Czytaj więcej
  • 03
    Wrz

    Podkręcony ratatouille

    „Dla miłośników kuchni francuskiej, ale nie tylko. Dla wszystkich wegan i nie tylko. Dla wszystkich, którzy kochają warzywa. Przedstawiam Wam mój ratatouille „podkręcony” bo z karmelizowaną cebulkę, która nadaje...

    Czytaj więcej
  • 21
    Sie

    Racuchy drożdżowe z jabłkami

    "Racuchy drożdżowe to niewątpliwie smak dzieciństwa. U nas robione zawsze w wakacje z papierówkami. Ajj co to był za rarytas. Proporcje są bardzo łatwe, do zapamiętania.”

    Czytaj więcej
  • 19
    Sie

    Kruche ciasto ze śliwkami

    „Co za wspaniały wypiek. Idealnie kruche ciasto, wypełnione śliwkami, które są jakby niespodzianką pod ciastem. Wspaniały deser na każdą porę roku.”

    Czytaj więcej
  • 14
    Sie

    Półkruche ciasto z jagodami i kruszonką

    „Pyszne półkruche ciasto z jagodami. Naprawdę nic więcej nie trzeba do kawy, jak idealnie kruche i jednocześnie delikatne ciasto posypane grubą warstwą kruszonki. Do tego gałka lodów i deser...

    Czytaj więcej
  • 12
    Sie

    Szakszuka z cukinią

    „Nowa odmiana szakszuki, z delikatną i zdrową cukinią. Najlepsza będzie młoda i mała cukinia oraz słodkie pomidory malinowe. Po za sezonem możecie użyć pomidorów z puszki.”

    Czytaj więcej
  • 02
    Sie

    Makaron z sosem z cukinii i pomidorów

    „Rzeczywiście myślałam, że już ostatnio udało mi się zrobić najlepszy sos na bazie cukinii na domowy szybki obiad. Przyznaję, ten jest lepszy! Pomidory zawsze zrobią robotę, dodaję lekkiego kwasu...

    Czytaj więcej
  • 30
    Lip

    Makaron z sosem z cukinii

    „Idealnie kremowa pasta z sosem na bazie tartej cukinii, cebulki i śmietanki. Jest to moje ostatnie odkrycie. Delikatna cukinia nadaje muślinowej konsystencji. Koniecznie wybierzcie jak najmłodszą cukinię i najmniejszą.”

    Czytaj więcej
  • 24
    Lip

    Clafoutis

    „Ostatnio bardzo popularny deser. Rzeczywiście jest bardzo prosty i idealny do kawy, na śniadanie, czy podwieczorek. W sumie można zrobić go z każdymi owocami. Ja użyłam jagód i jabłek."

    Czytaj więcej