26
Wrz

Mój najlepszy przepis na krewetki

„Kiedyś krewetki jedliśmy tylko w restauracji, albo w domu z masłem i czosnkiem. Pewnego dnia znalazłam w szafce słoik suszonych pomidorów i tak się zaczęło… każdy pokochał te krewetki.”

 

SKŁADNIKI:

  • 220 g krewetek obranych
  • Pół słoika suszonych pomidorów
  • 4 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • Nać pietruszki
  • Sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  • Na patelni podgrzać masło, dodać obrany i przepuszczony przez praskę lub posiekany bardzo drobno czosnek, posiekane drobno pomidory suszone, troszkę oliwy spod pomidorów i podsmażyć na małym ogniu przez 2,3 minuty.
  • Następnie wrzucić krewetki. Doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 2,3 minuty aż krewetki staną się różowe, ale nie będą przeciągnięte. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać krwetki wraz z sosem z patelni i koniecznie ciepłą grzanką/bagietką

Pobierz ten przepis