Gulasz z indyka z gruszką
„Indyk to zdrowe mięso, ale często słyszę, że jego smak niekoniecznie wszystkim odpowiada. Ten gulasz z pomidorami i gruszką idealnie balansuje z intensywnym smakiem mięsa.”
„Indyk to zdrowe mięso, ale często słyszę, że jego smak niekoniecznie wszystkim odpowiada. Ten gulasz z pomidorami i gruszką idealnie balansuje z intensywnym smakiem mięsa.”
„Oryginalnie ten omlet pochodzi z Austrii i nazywany jest tam KAISERSCHMARRN. Ten omlet dzielony jest w kawałki na patelni i podawany z powidłami śliwkowymi.”
„Bardzo lubię orkiszowe pieczywo. Jest delikatniejsze w smaku niż żytnie, no i bardzo zdrowe. Ten chlebek drożdżowy jest bardzo smaczny, z chrupiącą skórką i delikatnym zbożowym wnętrzem”
„Danie, które przywiozłam z podróży do Dubaju. Niezwykle aromatyczne, niezwykle smaczne. Mieszanka wschodnich przypraw doprowadza do obłędu w parze z maślanymi pomidorami.”
„Historia tego dania jest taka, że jadłam je podczas inauguracji roku akademickiego w Grecji. Byliśmy w przepięknej tawernie i tam dostaliśmy tą bardzo prostą, ale niezwykle smaczną przekąskę.”
„Souvlaki to mięso na patyku, mięso może być z kurczaka, wa także wieprzowe. Najczęściej pieczone na ruszcie, ale spokojnie możecie upiec je w piekarniku lub domowym grillu.”
„Pita Gyros to greckie pity wypełnione mięsem, frytkami i warzywami. Prawdziwy grecki streetfood. Dziś możecie przyrządzić z powodzeniem to w domu. A tak naprawdę możecie wypełnić pity czymkolwiek chcecie.”
„Prawdziwe greckie pity, czyli drożdżowe chlebki smażone na patelni. Proste w wykonaniu i niezwykle uniwersalne. W Grecji podawane do mięsa, a także wypełniane jako pita gyros mięsem, frytkami i...
„Żadna grecka uczta nie obędzie się bez tzazików. Grecy podają je jako przystawka do chleba, jako dip do mięs i ryb, do dań z grilla. Pasuje do wszystkiego,...
„To malutkie pączki smażone w głębokim tłuszczu, najczęściej oblane syropem miodowym. Proste w wykonaniu i szybkie w zjadaniu. W Grecji można je najczęściej zjeść w ulicznych snackbarach, podawane...