• 16
    sie

    Kluski jaglane

    Kluski jaglane z dodatkiem twarogu. Ja użyłam koziego, może być klasyczny lub nawet tofu. Do klusek zrobiłam jagodowy sos i owsianą kruszonkę. Całość jest cudowna!"

    Czytaj więcej
  • 16
    sie

    Bułki bezglutenowe – najlepsze

    "Puszyste bułki bezglutenowe, bez gotowych mieszanek. Jeśli będziecie trzymać się gramatury to wyjdą puszyste, miękkie i bardzo będą przypominały klasyczne pieczywo."

    Czytaj więcej
  • 16
    sie

    Ciasto kruszonkowe (BEZGLUTENOWE)

    "Przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu. W wersji ze zmielonych płatków owsianych i kaszy jaglanej. Możesz użyć klasycznej jasnej mąki orkiszowej, jeśli nie zależy Ci na bg wypiekach"

    Czytaj więcej
  • 15
    sie

    Burger idealny

    "Burger idealny klasyczny. To jest mój ulubiony burger. Soczyste mięso, prosty sos i dodatki, które sprawiają, że burger nabiera niepowtarzalnego smaku. Nie pomijaj nic i nie dodawaj. Mięso możesz...

    Czytaj więcej
  • 11
    kwi

    Zakwas żytni

    "Najlepsze chleby to pieczone na zakwasie. Warto zrobić swój własny zakwas i piec z niego chleby. Choć na początku może wydawać się to trudne, to z kilkoma bochenkami stwierdzicie,...

    Czytaj więcej
  • 20
    mar

    Chleb maślankowy

    "Bardzo prosty w przygotowaniu i wspaniały w smaku chleb na bazie maślanki i drożdży. Spróbujesz raz to przepadniesz na zawsze. "

    Czytaj więcej
  • 16
    mar

    Rolada bezowa

    "Rolada bezowa to prosty i pyszny wypiek. Słodkie ciasto i lekki krem, a do tego przełamująca konfitura.Idealne do kawy, na deser i od święta."

    Czytaj więcej
  • 10
    mar

    Skrzydełka glazurowane

    "Najpierw pieczone, później glazurowane w prostym sosie skrzydełka. Dodatek do przypraw proszku do pieczenia sprawia, że mięso jest jeszcze bardziej chrupiące."

    Czytaj więcej
  • 08
    mar

    Szybkie ciasto cytrynowe

    "Szybkie maślane ciasto cytrynowe bez ubijania jaj z sokiem i skórką ze świeżej cytryny. Uwielbiam je do kawy, herbaty."

    Czytaj więcej
  • 02
    mar

    Bułki do burgerów 2.0

    "Są idealne- maślane, puszyste ale jednak treściwe. Idealny podkład pod wspaniałego burgera, na którego przepis już jutro;) a teraz łapcie przepis na bułki, które możecie przygotować już dziś"

    Czytaj więcej