Sałatka z czerwoną fasolą i fetą
“Przepyszna sałatka, którą zrobisz w 10 minut. Z wykorzystaniem czerwonej fasoli z puszki, fety i kilku innych składników. Bardzo ją polubicie. Polecam.”

SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta 270 g
- 1 puszka czerwonej fasoli ok 400 g
- 4 jajka
- 3 ogórki konserwowe
- 1 -1,5 dużej łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Fetę i ogórki pokroić w kostkę. Ser w trochę większą kostkę, natomiast ogórki w mniejszą. Fasolę odsączyć i przepłukać na sicie wodą, dobrze odsączyć. Jajka ugotować na twardo i wystudzone również pokroić w małą kostkę. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Sałatkę przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.
