29
Mar

Sałatka z czerwoną fasolą i fetą

“Przepyszna sałatka, którą zrobisz w 10 minut. Z wykorzystaniem czerwonej fasoli z puszki, fety i kilku innych składników. Bardzo ją polubicie. Polecam.”

SKŁADNIKI :

  • 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta 270 g
  • 1 puszka czerwonej fasoli ok 400 g
  • 4 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 -1,5 dużej łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Fetę i ogórki pokroić w kostkę. Ser w trochę większą kostkę, natomiast ogórki w mniejszą. Fasolę odsączyć i przepłukać na sicie wodą, dobrze odsączyć. Jajka ugotować na twardo i wystudzone również pokroić w małą kostkę. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Sałatkę przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.