Naleśniki z kaszy manny
“Czy da się zrobić naleśniki bez mąki? Jasne. Te przygotowane są tylko z kaszy manny i są przepyszne. Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy na pół godziny zamoczyć kaszę w mleku, dodać resztę składników i smażyć.”

SKŁADNIKI ( na około 6-7 naleśników) :
- 3/4 szklanki kaszy manny
- 1 szklanka mleka
- 2 mniejsze jajka
- 4 łyżki oleju
- 1 cukier waniliowy
PRZYGOTOWANIE:
Kaszę manną zalać mlekiem. Odstawić na 30-40 minut do napęcznienia. W międzyczasie można przemieszać. Po tym czasie dodać resztę składników tj. jajka, olej, cukier i wymieszać.
Rozgrzać patelnię, posmarować odrobiną oleju lub masła klarowanego. Nakładać porcje ciasta, uprzednio mieszając. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
