Nacinany chlebek z czosnkiem i serem
“Nacinany chlebek z masłem i czosnkiem to idealny dodatek do grilla. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, bo wystarczy tylko naciąć gotowy chleb, wypełnić masłem czosnkowym i serem, zapiec w piekarniku i gotowe. Ciągnący, pachnący dodatek do grilla gotowy. “
SKŁADNIKI:
- 1 pszenny chleb niekrojony
- 150 g masła
- 3 ząbki czosnku
- 150 g tartego sera
- pęczek natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Chleb naciąć w kratkę najgłębiej jak się da, ale uważać aby nie przekroić spodu.Chleb może być “wczorajszy”, wtedy jeszcze lepiej się kroi. Masło rozpuścić w rondelku, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy masło lekko się przestudzi wypełnić nim nacięcia chleba. Następnie wypełnić nacięcia tartym, serem. Zapiekać około 15-20 minut w 180 stopniach aż ser się rozpuści. Posypać posiekaną natką i podawać odrazu.