25
Wrz

Najlepsze ekspresowe gofry

„Uwielbiam gofry z tego przepisu. Są chrupiące i przede wszystkim bardzo szybkie. Nie wymagają ubijania jaj, a ich przygotowanie trwa zaledwie kilka minut.”

 

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • ½ szklanki oleju /rozpuszczonego masła
  • 1 i ¾ szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE:

    • WERSJA BARDZO PROSTA I SPRAWDZONA: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, tak aby ciasto miało konstystencję bardzo gęstego jogurtu. W razie potrzeby dodać odrobinę mleka lub mąki.
    • WERSJA NIECO BARDZIEJ PRACOCHŁONNA: Ubić jaja z cukrem. Resztę składników wymieszać i delikatnie dodać ubite jaja.

    UWAGA: Gofry studzimy na kratce.

Pobierz ten przepis