Najlepsze ekspresowe gofry
„Uwielbiam gofry z tego przepisu. Są chrupiące i przede wszystkim bardzo szybkie. Nie wymagają ubijania jaj, a ich przygotowanie trwa zaledwie kilka minut.”
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- ½ szklanki oleju /rozpuszczonego masła
- 1 i ¾ szklanki mleka
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE:
-
- WERSJA BARDZO PROSTA I SPRAWDZONA: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, tak aby ciasto miało konstystencję bardzo gęstego jogurtu. W razie potrzeby dodać odrobinę mleka lub mąki.
- WERSJA NIECO BARDZIEJ PRACOCHŁONNA: Ubić jaja z cukrem. Resztę składników wymieszać i delikatnie dodać ubite jaja.
UWAGA: Gofry studzimy na kratce.