Domowy HOT DOG
„Hot dog w domowej bułeczce z prażoną cebulkę to niebo w gębie. Do tego dobrej jakości parówka lub kiełbaska i domowy fast food gotowy.”
SKŁADNIKI :
- Domowe bułki do hot dogów (z tego przepisu)
- Dobrej jakości parówki lub kiełbaski
- 2 cebule białe
- 3 łyżki mąki pszennej
- olej
- sól
- musztarda
- ketchup
- ogórki konserwowe
PRZYGOTOWANIE:
- Cebulkę posiekać w drobną kostkę, posolić, dodać mąkę i dokładnie obtoczyć. Na patelni rozgrzać 1 cm oleju i na gorący olej wrzucić obtoczoną w mące cebulkę. Zmniejszyć delikatnie ogień i smażyć aż cebulka będzie złota. Wyłożyć na papier.
- Kiełbaski lub parówki podgrzać, podobnie bułki. Bułkę przekroić wzdłuż, włożyć parówkę, polać ketchupem i musztardą. Położyć pokrojone ogórki konserwowe i posypać prażoną cebulką.